Skip to content
Circular 03/2016 – Campanya de l’oliva 2016-2017

Vinícola del Priorat, SCCL

El Lloar – Gratallops -La Vilella Alta – La Vilella Baixa- Porrera – Torroja

Circular 03/2016 

CAMPANYA DE L´OLIVA 2016/2017

►Estem preparant la campanya de l’oliva d’aquest any, i com és habitual us fem arribar les recomanacions generals de funcionament.

►La campanya començarà el proper dissabte 29 d´octubre al punt de recollida de la Vilella Alta i el 7 de novembre al punt de recollida de Gratallops. Els horaris de bascula són els següents:

  • Molí de la Vilella Alta: de dilluns a dissabte de les 17 h. fins les 19 h. Diumenge de les 16 h. fins les 17,30 h.
  • Punt recollida Gratallops:de dilluns a dissabte de les 17 h. fins les 19 h. Diumenge de les 13 h. fins les 14 h. (Aquest punt tancarà a mitjans de desembre, desprès del pont).

Els dies 24 i 31 de desembre es pesarà de 16 h. fins 17,30 h. No es pesaran olives els dies 25 i 26 de desembre i l´1 de gener del 2017, però si que es podrà collir. El dia 27 es pesarà al mati de 9 a 10 h. i a la tarda en l’horari habitual. El tancament del molí ja es comunicarà segons es desenvolupi la campanya.

Aquest any la previsió que esperem de collita està al voltant dels 250.000 quilos d´olives pròpies i uns 350.000 quilos més de tercers, que faran un total d’uns 600.000 quilos. En general hi ha molt poca oliva i la forta sequera està afectant els arbres i la collita. Degut a les altes temperatures de l´estiu, aquest any no hi ha hagut afectació important de mosca.

►Us demanem que els primers olivers a collir siguin els més madurs, de les fondalades afectades pels primers freds i que compleixin els terminis de seguretat de l’últim tractament.

Com cada any, les recomanacions dels envasos a utilitzar són: en caixes, cabassos o a doll al remolc del tractor, sempre que aquest estigui convenientment net i no es posin ni objectes ni persones damunt de les olives. Cal posar encerat o separació física si al remolc es porta també el compressor, per evitar contaminacions amb oli mineral o sintètic.

Cal portar les olives amb el mínim de brots possible per evitar l´obturació de la maquinària.

Queden prohibits els sacs de qualsevol tipus.

Hi haurà caixes de plàstic a disposició dels socis a Gratallops, al Lloar i al molí de la Vilella Alta.

►Les olives s´han de portar al punt de recollida el mateix dia que es recol·lectin.

►Recomanem que es recullin les olives el més aviat possible, doncs l´oli de més qualitat es dona abans de les gelades. Una vegada mortes baixa la qualitat de l´oli i per tant també el seu preu. També escurçar el període de recollida ens ajuda a baixar costos d´elaboració.

►Els socis o productors poden portar a pesar les olives a qualsevol dels dos punts de descàrrega, a la Vilella Alta o Gratallops.

►Recordem a tots els socis que una vegada es comenci a envasar l´oli i, segons la disponibilitat, ja es podrà retirar l´oli de socis, normalment a partir de la segona setmana de desembre. La data màxima per retirar aquest oli serà el 31 de març de 2017.

►Si hi hagués alguna modificació de les finques productores d´oliva (venda, compra, arrendament, nova plantació) cal comunicar-ho a les oficines de Vinícola del Priorat per tal de tenir actualitzada la informació.

El Consell Regulador de la DOP Siurana obliga a tots els productors a tenir les finques declarades, per tant és important tenir les dades de les finques al dia.

►La Direcció pot modificar les condicions i els horaris quant les necessitats de la collita així ho demanin.

 

El Consell Rector                                                           Octubre 2016

 

Publicacions relacionades

Projecte d’intercooperació comarcal

El projecte té com a objectiu enfortir les infraestructures cooperatives de la comarca, potenciar la comercialització dels productes cooperatius, promoure el relleu generacional al camp i millorar la qualitat de vida dels nostres socis i sòcies.

Ja és aquí la verema 2022

Comença la verema 2022 Tot i que aquest any la campanya s’ha avançat lleugerament, des de la Vinícola del Priorat

Comunicat

COMUNICAT Estimats clients, Us informem que la nostra Agrobotiga de Gratallops, en oferir queviures i productes de primera necessitat, seguirà