Skip to content
Campanya de l’oliva 2015/2016

Vinícola del Priorat, SCCL

El Lloar – Gratallops – La Vilella Alta – La Vilella Baixa – Porrera – Torroja

Circular 03/2015                                         

CAMPANYA DE L´OLIVA 2015/2016

 

►Estem preparant la campanya de l´oliva d´aquest any, com és habitual us fem arribar les recomanacions generals de funcionament.

►La campanya començarà el proper dissabte 31 d´octubre al punt de recollida de la Vilella Alta i el 5 de novembre al punt de recollida de Gratallops, els horaris de bascula són els següents:

–   Molí de la Vilella Alta: de dilluns a dissabte de les 17 h. fins

    les 19 h . Diumenge de les 16 h. fins les 17,30 h.

  • Punt recollida Gratallops: de dilluns a dissabte de les 17 h. fins les 19 h . Diumenge de les 13 h. fins les 14 h.

Aquest punt tancarà a mitjans de desembre, desprès del pont.

Els dies 24 i 31 de desembre és pesarà de 16 h. fins 17,30 h,.No es pesaran olives els dies 25, 26 i 27 de desembre i l´1 de gener del 2016, però si que es podrà collir. El dia 28 es pesarà al mati de 9 a 10 h. i a la tarda com sempre. El tancament del molí ja es comunicarà segons es desenvolupi la campanya.

Aquest any la previsió que esperem de collita està al voltant dels 600.000 quilos, hi ha molta oliva tot i la sequera persistent que estem tenint. Degut a les altes temperatures de l´estiu aquest any no hi ha hagut afectació important de mosca.

►Us demanem que els primers olivers a collir siguin els més madurs, de les fondalades afectades pels primers freds i que compleixin els terminis de seguretat de l’últim tractament.

Com cada any les recomanacions dels envasos a utilitzar són en caixes, cabassos o a doll al remolc del tractor sempre que aquest estigui convenientment net i no es posin ni objectes ni persones damunt de les olives, cal posar encerat o separació física si al remolc si porta també el compressor per evitar contaminacions amb oli mineral o sintètic.

Cal portar les olives amb el mínim de brots possible per evitar l´obturació de la maquinària.

Queden prohibits els sacs de qualsevol tipus.

Hi haurà caixes de plàstic a disposició dels socis a Gratallops, al Lloar i al molí de la Vilella Alta.

►Les olives s´han de portar al punt de recollida el mateix dia que es recol·lectin.

►Recomanem que es recollint les olives el més aviat possible, doncs l´oli de més qualitat es dona abans de les gelades. Una vegada mortes baixa la qualitat de l´oli i per tant també el seu preu. També escurçar el període de recollida ens ajuda a baixar costos d´elaboració.

►Els socis o productors poden portar a pesar les olives a qualsevol dels dos punts de descàrrega, a la Vilella Alta o Gratallops.

►Recordem a tots els socis que una vegada es comenci a envasar l´oli i, segons la disponibilitat, ja es podrà retirar l´oli de socis, normalment a partir de la segona setmana de desembre, la data màxima per retirar aquest oli serà el 31 de març.

►Si hi hagués alguna modificació de les finques productores d´oliva (venda, compra, arrendament, nova plantació) cal comunicar-ho a les oficines de la Vinícola per tal de tenir actualitzada la informació.

El Consell Regulador de la D.O.P. Siurana obliga a tots els productors a tenir les finques declarades per poder estar dins de la D.O., per tant és important tenir les dades de les finques al dia.

►La Direcció pot modificar les condicions i els horaris quant les necessitats de la collita així ho demanin.

 

El Consell Rector                                                           Octubre 2015

 

Publicacions relacionades

Projecte d’intercooperació comarcal

El projecte té com a objectiu enfortir les infraestructures cooperatives de la comarca, potenciar la comercialització dels productes cooperatius, promoure el relleu generacional al camp i millorar la qualitat de vida dels nostres socis i sòcies.

Ja és aquí la verema 2022

Comença la verema 2022 Tot i que aquest any la campanya s’ha avançat lleugerament, des de la Vinícola del Priorat

Comunicat

COMUNICAT Estimats clients, Us informem que la nostra Agrobotiga de Gratallops, en oferir queviures i productes de primera necessitat, seguirà