Skip to content
Atenció: Mosca de l’oliva – 03/10/2014
Avís del dia: 3 d’octubre de 2014Avís 77/2014
 
Cultius: Olivera, fruiters, horta, forestals i parcs i jardins.
 
Olivera:
 
Mosca de l’oliva. Bactrocera oleae
   Segons la climatologia actual i els últims recomptes, el risc d’un augment ràpid de la picada és elevat. És important realitzar el tractament en el moment i  zones on es dóna l’avís.A la comarca del Priorat cal realitzar un tractament des de divendres dia 3 fins dimecres dia 8 d’octubre.A les  zones interiors del Baix Camp i a la comarca de l’Alt Camp cal realitzar un tractament des de dijous 2 fins dilluns 6 .

A les comarques de la  Conca de Barberà, cal estar atents al contestador

A les zones  litorals de la comarca del Baix Penedès, a la zona interior del Baix Penedès, a les zones litorals del Baix Camp com Mont-Roig, Cambrils, Riudoms, Montbrió, Vinyols, i al Tarragonès  ja es va donar l’avís.

Malgrat tot, recordem que donat que els atacs de mosca són molt irregulars, per part dels pagesos cal seguir fent recomptes de picada per completar la nostra informació i tractar si es supera l’índex del 5% d’olives picades.

Recordeu que cal tenir en compte els terminis de seguretat dels productes fitosanitaris a aplicar, que són els dies que han de passar entre el tractament i la recol·lecció

 
Fruiters:
 
Mosca de la fruita o Ceratitis
   Les poblacions són molt elevades, cal anar protegint les varietats pendents de collita. S’ha de tenir en compte el termini de seguretat del producte emprat.
Horta:
 
Tomàquet
 
Tuta absoluta
  Cal seguir realitzant controls individualitzats ja que les poblacions i els danys varien molt segons les condicions de cada parcel·la.
Cuc del tomàquet o Heliothis
  Cal anar protegint els poms a mesura que es vagin formant, els tractaments per a Tuta absoluta ens serviran també com a protecció per a aquesta plaga.
Enciam, col i col-i-flor
 
Erugues
  Esteu atents a l’aparició de les primeres erugues, per al seu control.
 
Forestals:
 
Pi
Processionària del pi En el cas de detectar la presència de la plaga cal fer el tractament el més ràpid possible. A mesura que les erugues siguin més grans i les bosses més visibles els danys s’incrementaran i l’eficàcia dels tractament anirà disminuint.
 
Parcs i jardins:
 
Palmeres
Morrut Des de primavera i fins a final de tardor, cal mantenir protegides les palmeres contra el morrut. Cal seguir les recomanacions d’ús que figurin a l’etiqueta en funció del tipus d’insecticida utilitzat.
Avisos realitzats en col·laboració entre Sanitat Vegetal i les Agrupacions de Defensa vegetal de TarragonaPodeu trobar més informació al web del Departament: www.gencat.cat/agricultura/sanitat
Enllaços d’interès: 

Informació i vídeo sobre el morrut de les palmeres

 

Informació sobre la nova legislació de l’ús sostenible de productes fitosanitaris

 

 Informació facilitada per l’informador automàtic de Tarragona (977 21 93 12)Avinguda de Catalunya, 50. 43002 Tarragona. Telèfon 977 25 08 45 

 

http://www.gencat.cat/daam

ssv.t.daam@gencat.cat

@eatarragonacat

Octubre 77

Publicacions relacionades

Projecte d’intercooperació comarcal

El projecte té com a objectiu enfortir les infraestructures cooperatives de la comarca, potenciar la comercialització dels productes cooperatius, promoure el relleu generacional al camp i millorar la qualitat de vida dels nostres socis i sòcies.

Ja és aquí la verema 2022

Comença la verema 2022 Tot i que aquest any la campanya s’ha avançat lleugerament, des de la Vinícola del Priorat

Comunicat

COMUNICAT Estimats clients, Us informem que la nostra Agrobotiga de Gratallops, en oferir queviures i productes de primera necessitat, seguirà