Skip to content
Vinícola del Priorat a la fira Foodex 2015 de Tòquio (Japó)

Catorze empreses catalanes, quatre de les quals del sector vitivinícola, participaran a la fira Foodex’2015, que se celebra a Tòquio (Japó), del 3 al 6 de març, amb el suport del Departament d’Agricultura, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA).

Entre elles s’hi troba La Vinícola del Priorat SCCL, amb seu a Gratallops, creada el 1972. És l’única cooperativa de la DOQ Priorat formada per productors pagesos que gestiona íntegrament el procés de producció, elaboració i comercialització del vi. La Vinícola agrupa uns 140 socis productors de Gratallops, el Lloar, la Vilella Alta i la Vilella Baixa, amb un total de 210 hectàrees de vinya i 320 d’olivera.

El certamen Foodex de Tòquio és una de les plataformes més importants per a conèixer les tendències de la demanda del Japó en alimentació, conèixer i establir relacions comercials amb professionals del sector, o presentar nous productes i testar-ne l’encaix en aquest mercat. A més, es tracta d’una fira que convoca operadors de la zona Àsia-Pacífic.

Amb una periodicitat anual, es tracta del Saló Internacional d’Alimentació i Begudes més important de Japó, adreçat exclusivament al públic professional, amb notable influència en l’àrea asiàtica més propera: importadors, distribuïdors, compradors del sector del càtering i la restauració formen el gruix dels visitants, que en la darrera edició van arribar a 71.536.

Japó importa el 60% del aliments que consumeix, i els productes europeus són altament valorats per uns consumidors que demanden seguretat i qualitat abans que preu.

Les empreses catalanes del sector vitivinícola participants són:

-Mas Rodó | vi DO Penedès | Mediona (Alt Penedès)
-Roqueta Origen | vi DO Catalunya, DO Terra Alta | Santa Maria d’Horta d’Avinyó (Bages)
-Vermut Yzaguirre – Celler Sort del Castell | vi DO Costers del Segre, DO Tarragona, vermut, sangria | El Morell (Tarragonès)
-Vinícola del Priorat SCCL | DOQ Priorat | Gratallops (Priorat)

Font: PrioratDiari

Publicacions relacionades

Projecte d’intercooperació comarcal

El projecte té com a objectiu enfortir les infraestructures cooperatives de la comarca, potenciar la comercialització dels productes cooperatius, promoure el relleu generacional al camp i millorar la qualitat de vida dels nostres socis i sòcies.

Ja és aquí la verema 2022

Comença la verema 2022 Tot i que aquest any la campanya s’ha avançat lleugerament, des de la Vinícola del Priorat

Comunicat

COMUNICAT Estimats clients, Us informem que la nostra Agrobotiga de Gratallops, en oferir queviures i productes de primera necessitat, seguirà