Skip to content
Jornada informativa sobre la candidatura del Priorat a patrimoni de la humanitat

Jornada informativa sobre la candidatura del Priorat a patrimoni de la humanitat

 

Els actes tindran lloc al llarg de diumenge a Conudella de Montsant, amb una jornada tècnica al matí i l’assemblea de socis de Prioritat i el concert “Gràcies Ovidi”, a la tarda.

 

Cornudella de Montsant acollirà aquest diumenge dia 14 una jornada informativa dedicada a la candidatura de la comarca del Priorat a paisatge agrícola patrimoni de la humanitat de la Unesco.

Els actes previstos són una jornada tècnica oberta a tothom, al matí, i l’assemblea anual de socis de Prioritat (l’entitat impulsora de la candidatura des de la societat civil) a la tarda, amb el concert “Gràcies Ovidi”, com a punt final.

Els actes del matí es desenvoluparan a la sala d’actes de l’Ajuntament de Cornudella de Montsant i s’iniciaran a les 9.45, amb la presentació de la jornada a càrrec d’Anton Ballvé, director dels Serveis Territorials del DAAM a Tarragona, i de Joan Carles Garcia, president del Consell Comarcal del Priorat. Seguidament, se succeiran un seguit d’exemples de “bones pràctiques en paisatge” a partir de casos pràctics que actualment ja tenen lloc a la comarca i que, en bona mesura, són fruit de la reflexió que el Priorat porta fent des de fa anys. Entre aquesta desena de casos pràctics n’hi ha de diferents sectors agraris, des de la ramaderia a la viticultura, sense oblidar l’oli, la fruita seca o l’apicultura.

 

cartell mati 14.9

Després d’una petita pausa, la jornada es reprendrà a les 11.30 amb una reflexió titulada “Dels objectius de qualitat paisatgística de la Carta del Paisatge al Pla de Gestió de la Candidatura”, que tindrà com a ponents Òscar Borràs, geògraf i coordinador de la comissió de Territori de la DOQ Priorat; Neus Miró, coordinadora del Parc Natural de la Serra de Montsant, i Joan Vaqué, economista i membre de l’Associació Prioritat. Ja en la recta final del matí hi ha prevista una xerrada de balanç sobre els cinc anys de “workshop” al Priorat que s’han fet en el marc del Màster en intervenció i gestió de paisatge i del patrimoni de la Universitat Autònoma de Barcelona (12.30) i un debat amb els assistents.

cartell_jornada_14set

Font: Prioritat (www.prioritat.org)

Publicacions relacionades

Projecte d’intercooperació comarcal

El projecte té com a objectiu enfortir les infraestructures cooperatives de la comarca, potenciar la comercialització dels productes cooperatius, promoure el relleu generacional al camp i millorar la qualitat de vida dels nostres socis i sòcies.

Ja és aquí la verema 2022

Comença la verema 2022 Tot i que aquest any la campanya s’ha avançat lleugerament, des de la Vinícola del Priorat

Comunicat

COMUNICAT Estimats clients, Us informem que la nostra Agrobotiga de Gratallops, en oferir queviures i productes de primera necessitat, seguirà